Magyarország első bonbonversenyéről a Gehér Csokoládé Manufaktúra sem maradhatott le.
Az Év Pálinkás Bonbonja 2023 versenyre, amely a Gyulai Pálinkafesztivál új kísérőrendezvénye, egyben Magyarország első bonbonversenye mindkét kategóriában egy-egy bonbonnal neveztünk.
A verseny célja, mint azt a szervezők elmondták az, hogy népszerűsítsék a hungarikumnak számító magyar pálinka és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeit; továbbá előmozdítsák a szakmai együttműködést a hazai kézműves-csokoládéműhelyek, cukrászüzemek és édesipari termékeket is előállító vendéglátóhelyek, valamint a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek között.
A versenyre Magyarországon működő vállalkozások nevezhettek, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatták fel. Nevezni lehetett krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal; és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy, külön bírálták a meggypálinka felhasználásával készült édességeket. Utóbbiból 41, az egyéb pálinkák felhasználásával készült bonbonból 66 darabot neveztek be az április 24-i nevezési határidőig. Mi a Vilmoskörte pálinkás bonbonunkkal és egy erre az alkalomra kifejlesztett új termékkel, a Rézangyal Meggy Pálinkát felhasználva ízesítőként egy háromrétegű meggyes pálinkás bonbonnal indultunk, amelynek a Meggyvarázs fantázianevet adtuk.
A cukrászmesterekből, csokoládémesterekből, édesipari és pálinkás szakemberekből álló zsűri a nemzetközi versenyeken is alkalmazott szempontok alapján értékelte a termékeket: a megjelenést, a szerkezeti felépítést, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást is pontozták.
Az eredményeket ünnepélyes keretek között a XXIII. Gyulai Pálinkafesztiválon hirdették ki szombaton.
Örömmel jelentjük, hogy a Gehér Csokoládé Manufaktúra meggyes pálinkás bonbonja ezüst minősítéssel végzett a versenyen és egy különdíjat is elnyert.
A díjnyertes bonbonunk mostantól a webáruházunkban is megvásárolható. >>>