Két bronz minősítéssel zártuk az idei „Az év pálinkás bonbonja 2024” versenyt. A Gehér Csokoládé Manufaktúra két termékkel, két különböző kategóriában nevezett a versenyre, s mindkét bonbon bronz minősítést kapott.
Magyarország legelső bonbonversenyét tavaly írták ki, amikor is a Gyulai Pálinkafesztivál alkalmával meghirdették „Az év pálinkás bonbonja 2023” versenyt. Akkor az év pálinkája a meggypálinka volt, s az erre készített Meggyvarázs nevű bonbonunk ezüst minősítést kapott a zsűritől. Idén második alkalommal rendezték meg a versenyt, melynek célja a HUNGARIKUM magyar pálinka, mint a nemzeti italunk, és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése.
Az idei év pálinkája a birs volt, így neveztünk egy birspálinkával ízesített bonbonnal, mely az ARANY ALMA fantázianevet kapta. A Békési Disznótoros Birspálinkával ízesített bonbonunkat pisztáciakrémmel és birszselével töltött roppanós étcsokoládé burokkal készítettük el.
Másik bonbonunkat a krémtöltelékkel készült, pálinkával ízesített bonbon kategóriába neveztük, ez lett a ZALA KINCSE. Zala „tökmagtermő” vidék és almásunk is szép számmal van a megyében, ezért viseli az almapálinkával és tökmagkrémmel ízesített bonbon a Zala Kincse nevet. A pálinkás ízt a Rézangyal Prémium Érlelt Almapálinka adja.
Ha azt mondjuk pálinkás bonbon, tévednek, ha egy domináns pálinkaízt, erős alkoholtartalmat várnak. Bonbonjainkban nem a pálinka dominál, a pálinka csupán gazdagabbá teszi a tölteléket harmonikusabbá teszi annak ízvilágát.
Ismerjék meg bonbonjainkat!