Csokoládéinkhoz egész szemes liofilizált eper és málna szemeket is kérhetsz feltétnek. Azért szeretjük a lifilizálással tartósított gyümölcsöt, mert így az vitaminokban gazdag és ízletes marad, hiszen az eljárás megkíméli az értékes összetevőit.
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és kíméletes, mert
- Az értékes összetevők nem károsodnak.
- A vitaminok nem bomlanak le. Bővebben olvasnál róla? Kattints!