Telt házzal fogadták Zalaegerszegen a szeptember 9-én, csütörtökön kezdődő és szombatig tartó, különleges programokat kínáló Mustra Borfolyam programsorozatot. A megyeszékhelyen hat helyszínen kellemes zene és jó minőségű borok várják az érdeklődőket. Mindennap 17 órától többek között Balaton-felvidéki, szekszárdi, móri, mádi, egri és zalai borászokkal is lehet találkozni. A hat helyszín: a Díszpinty, a Spájz, a Pedro, a Contrast, a Pampetrics borkereskedés és a 4 Seasons koktélbár.
A bor mellett egyes helyszíneken felbukkan a GEHÉR csokoládé is, mivel a bor és csokoládé együtt kóstolva különleges ízeket csal elő.
Azt hogy, melyik borhoz milyen csokoládé illik, leginkább a csokoládé kakaótartalma határozza meg.
Míg a kevesebb kakaótartalmú fehér- és tejcsokoládéhoz a kissé édesebb, könnyű borok illenek, addig a magasabb kakaótartalmú étcsokoládékhoz már a száraz, érett, jó minőségű vörösborok fogyasztását ajánljuk.
Mind a bornak, mind a csokoládénak kedvező élettani hatásai vannak. Egy brit kutatócsoport vizsgálatai szerint a csokoládét és a vörösbort is egyaránt tartalmazó étrenddel akár 76 százalékkal csökkenthető a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.
Építsük be hát az étrendünkbe! Fogyasszunk rendszeresen (persze csak mértékkel) jó minőségű vörösbort és prémium minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládét.